Teknolojik Kodlama Sistemi

Kodlama sistemi, büyük organizasyon ve kalite sistemlerinin değişmez bir parçasıdır. Birçok farklı ürün ve hizmet kodlama ile takip edilmektedir. Ürün ve markalar bundan birkaç yıl öncesine kadar barkod sistemi ile uluslararası kodlama işlemlerini gerçekleştirmekteydiler. Barkod ismi, kodlama sırasında kullanılan şekillerin çubuk şeklinde olmasından kaynaklanmaktadır. Bu kodlama sistemi sadece rakamlardan oluşan bir yapıya sahiptir. Birçok haneye sahip olan sayılardan oluşturulmuş bu sistem çeşitlenen ürün ve karmaşıklaşan sistem gereksinimleri nedeniyle yerini karekod sistemine bırakmıştır. Karekod, adından da  anlaşılacağı gibi, şekli kare olan ve sayıların yanında harflerinde kod içinde kullanılmasına izin veren dijital bir sistemdir. Bu sistem ile birçok gereksinim çözülebilmektedir.

 

Karekod ‘un Kullanım Alanları Nelerdir?

Karekod günümüzde akla gelebilecek her konuda kullanılabilmektedir. Bunun için öncelikle ve tek ihtiyaç duyulan araç karekod oluşturma programıdır. İnternet ortamında dahi bulunabilecek bir program olması nedeniyle de, karekod kullanımının kolay olmasını sağlamaktadır. Hem harf hem de sayı kullanılan bir sistem olması nedeniyle, kod içine resim, web sayfası, belge ve daha birçok doküman eklenebilmektedir. Elektronik bir cihaz aldığınızda üzerinde bulunan karekodun elektronik bir karekod okuma aracıyla taranması ile internet bağlantısı kullanılmak suretiyle cihaz bilgileri, kullanma talimatı dahil her şeye ulaşmak mümkün olmaktadır. Karekod sistemi ayrıca haber ve gazetecilik sisteminde de kullanılmaktadır. Takip ettiğiniz köşe yazarına ait yazıya karekodu okutmak suretiyle erişebilirsiniz.

 

Karekod Hayatı Kolaylaştıran Bir Araç

Teknoloji kullanımında da kendine yer bulan karekod sistemi ile mobil uygulamasını kullandığınız ve hesabınız olan bir uygulamanın, masaüstü ve dizüstü bilgisayar ile açtığınız web adresinde kullanımını ekranında okuttuğunuz karekod vasıtası ile rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Günümüzde kullanılan ve karekod yapmak için yeterli altyapının çoğu insanın elinin altında bulunması sayesinde, kartvizit yapılırken de kullanılan bir araç olmasını sağlamıştır. Karekod ile öz geçmiş de dahil olmak üzere birçok dokümanı kodlanması sağlanabilmektedir. Bu şekilde çok yönlü kullanımı olan karekod, her sektörün sağlıktan sanayiye, eğitimden medyaya başvurduğu kullanışlı bir sistem haline gelmiştir. Yaygın olması ve akıllı telefonlar dahil, uygulanabilirlik ve kullanışlılık açısından çok fazla çözüme sahip olması da sistemin avantajları arasında yer almaktadır.